Advertentie

Artikel

Te weinig ruimte op je Android-telefoon? Ruim op met Clean Master

Samuel Marc

Gepubliceerd

Opslagruimte is vaak schaars op Android. Hier is een techniek om je smartphone op te ruimen in een paar simpele stappen.

Ik installeer voortdurend apps op mijn Android-smartphone. Of het nu voor werk is of vrije tijd, ik besteed uren aan het uitproberen van games en allerlei gekke applicaties. Ondanks de doorloop heb ik altijd minimaal dertig apps op mijn telefoon staan.

Te weinig ruimte op je Android-telefoon? Ruim op met Clean Master

Muziek neemt ook veel ruimte in in mijn leven… en op mijn Nexus 5! Met alles wat ik luister is die 16GB aan harde schijf snel verzadigd.

Erger nog is simpelweg het dagelijks gebruik van mijn telefoon. Tijdelijke bestanden vermenigvuldigen zich rap en nemen meer en meer opslagruimte in beslag.

Gelukkig is er Clean Master. De app helpt me regelmatig mijn telefoonopslag schoon te reinigen van alle bovenstaande opvulling. Laat me snel uitleggen hoe je met Clean Master ruimte vrij maakt op je Android-telefoon.

1. Download en installeer Clean Master op je smartphone of Android-tablet.

2. Start de applicatie. Op het startscherm tik je op de knop Junk Files. Clean Master maakt een initiële analyse van je ongewenste bestanden.

3. Controleer of je de geselecteerde bestanden en mappen ook echt wilt verwijderen. Tik op een pictogram voor elk item om details te zien.

Om een bestand te verwijderen zorg je dat er een vinkje staat aan de rechterkant van het scherm.

4. Ben je tevreden met de selectie van te verwijderen bestanden? Tik op de grote groene Clean Junk-knop om het proces te beginnen.

5. Wil je nog meer opslagruimte vrijmaken, dan tik je rechtsboven in het scherm op Advanced.

Gedownloade nummers van Spotify, offline kaarten van Google Maps, afbeeldingen in je cache, Viber-stickers… hier kies je welke van deze en meer onderdelen je van je telefoon wilt wissen.

6. De ongewenste items die je kwijt wilt geselecteerd? Tik op Clean.

En dat was het; je Android-toestel heeft nu veel meer vrije ruimte! Herhaal deze operatie zo vaak je wilt en je smartphone of tablet blijft lekker leeg en snel.

Wil je nog verder gaan, open dan de Applications Manager van Clean Master om apps te verwijderen die je niet meer nodig hebt.

Lees ook: